alles over mexico

Natuur

Mexico-natuur-flamingo

Mexico informatie over de flora en fauna

Mexico kent na BraziliŽ en Colombia het rijkste dierenleven ter wereld. Er komen ongeveer 450 zoogdiersoorten voor en Mexico herbergt het meeste aantal soorten reptielen ter wereld: 700. De bescherming van de Mexicaanse natuur is helaas nog niet zo goed geregeld. Hierdoor worden veel zeldzame soorten met uitsterven bedreigd.

Mexico verwelkomt in de herfst de monarchvlinder. Deze koning der vlinders maakt een tocht vanuit de Verenigde Staten en Canada van ruim 3000 kilometer naar Centraal-Mexico. De volgende lente keren ze weer terug en planten zich tijdens hun reis voort.

De arend is het symbool van Mexico en een van de 1000 vogelsoorten die in het land voorkomen. Bovendien leven er diverse soorten pelikanen, gieren en pagegaaien en meer dan 50 soorten kolibries. De papegaaien kom je ook veel tegen in parken als Xel-ha bij Playa del Carmen. Andere diersoorten die in Mexico voorkomen zijn: walvissen (bij Puerto Vallarta), de toekan, veel schildpadsoorten, slangen, de araparkiet en het gordeldier.

Mexico heeft meer dan vijftienduizend verschillende soorten bloemen en planten. Hieronder vallen vele cactussoorten als de heneqen (voor sisaltouw) en de agave azul (voor tequila). Ook kleurrijke orchideeŽn in liefst 750 varianten behoren tot de Mexicaanse flora.

Mexico heeft diverse vulkanen, waarvan er eentje actief: Popocatepetl (de rokende berg 5452 meter). De vulkaan heeft in de periode tussen 1994 en 2001 een aantal keer as en lava gespuwd.