alles over mexico

Palenque

Mexico-hotspots-cekukmal

Palenque informatie en tips

De mooiste Mayastad van Mexico in Palenque. De stad ligt in het midden van het oerwoud en heeft een mystieke uitstraling en erg fotogeniek. Het middelpunt El Palacio is een echte bezienswaardigheid. Hier staat een groep gebouwen rond vier patios gebouwd op een platform van 100 meter lang en 9 meter breed.

De Tempel XIII is pas in 1994 ontdekt en ondergronds. De tempel van het kruis, tempel van de zon en tempel van het bladerkrijs staan naast elkaar aan de zuidoost kant van de Mayastad en zijn een groep met prachtige ornamenten. Tot slot moet je zeker niet vergeten de tempel van de inscripties te bekijken. De grafkamer hiervan werd pas in 1952 ontdekt.

Het museum van Palenque is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Mayastad zelf van 08.00 tot 17.00 uur. Palenque is erg in trek bij toeristen en daardoor is een vroeg bezoek aan te bevelen. Vanuit de stad Palenque, op circa 7 kilometer, rijden busjes op en af. De stad zelf dient eigenlijk alleen als overnachtingplaats en is zelf niet zo heel erg interessant. Let bij een bezoek aan de ruines van Palenque wel goed op uw spullen.