alles over mexico

Eten en drinken

Mexico-eten en drinken

Mexico informatie over eten en drinken

De Mexicaanse keuken is heel divers. Van oorsprong een combinatie van indiaanse en Spaanse tradities. De laatste eeuw aangevuld met Aziatische schotels en Amerikaanse fastfood. Traditioneel Mexicaanse eten is: tortillas, tacoís, chilipepers, vers fruit (mango, banaan, ananas, guave en papaja), chocolade, jumiles (kevers) en chapulines (sprinkhanen). In Nederland kennen we ook chili con carne met bruine bonen en gehakt.

Bekende Mexicaanse dranken/merken zijn natuurlijk Tequila, Tia Maria, Kahlua, pina colada, Mezcal en de biermerken Corona en Sol. Mexicaanse wijn is nog niet op een dusdanig kwaliteitsniveau dat het kan worden geŽxporteerd. Momenteel bestaan er negen grote wijngebieden. Baja California is de meeste bekende. De echte kwaliteitswijnen zijn in Mexico erg prijzig.

Het Mexicaanse ontbijt is stevig met vruchtensap, koffie en een gerecht met eieren. De lunch gebruikt men in Mexico vanaf 14.00 uur; het diner wordt pas na zonsondergang geserveerd. In Mexicaanse restaurants is het gebruikelijk een fooi te geven. In de toeristische badplaatsen kan dit wel eens tot verwarring leiden. Vraag je de rekening dan zie je hier nog 10% tot 20% extra op terug komen in de vorm van fooien. Een spijtig gevolg van de Amerikaanse toeristen.