alles over mexico

Coba

mexico hotspots coba

Coba informatie en tips

Coba is de langstverborgen Mayastad van Mexico tot nu toe. Deze voormalige ceremonieplaats werd pas in de jaren zeventig ontdekt. Tussen twee grote meren, die wilde dieren gebruiken als drinkplaatsen, ligt Coba en bestaat uit een piramide en een aantal lage gebouwen. Twee kilometer ten noordoosten staat een 42 meter hoge piramide (La Iglesia), de hoogste van Yucatan. Anders dan bij El Castillo in Chichen Itza heeft deze piramide 128 treden. Bovenop heb je een fantastisch uitzicht op de andere gebrouwen en het oerwoud.

Coba is een welvarende plaats geweest in het verleden en werd al bewoond in de 1e tot de 5e eeuw. De rijkversierde bouwwerken en talloze voorwerpen van aardewerk zijn hiervan enkele voorbeelden. In de 15e eeuw werd Coba pas verlaten. De vindplaats werd pas in 1891 ontdekt en de opgravingen zijn nog niet afgerond.

De ruines van Coba zijn dagelijks te bezoeken en bezichtigen in de wintermaanden van 07.00 tot 18.00 uur en de entree is niet gratis. In de zomermaanden is dit van 08.00 tot 17.00 uur.