alles over mexico

Teotihuancan

Mexico- hotspots-Teotihuancan

Teotihuancan informatie en tips

Teotihuancan (huis der goden)ligt 40 kilometer ten noorden van Mexico-City. De reisduur vanuit Mexico-City is per bus ongeveer een uur. Om het grote piramidecomplex van Teotihuancan te gaan bezichtigen dien je wel een halve dag uit te trekken. Teotihuancan is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden/hotspots van Mexico met de Piramide van de zon.

Teotihuancan werd bewoond van 150 voor Christus tot het jaar 650 na Christus. Er is tot op heden nog niet bekend welk volk dit piramidecomplex heeft gebouwd. Toen het werd gebouwd waren er in ieder geval nog geen trekdieren en het wiel was ook nog niet uitgevonden. Alle benodigde bouwmaterialen (2,5 miljoen ton) zijn destijds door lastdragers aangevoerd.

Belangrijke bezienswaardigheden zijn de maskers van de regengod Tlaloc op het voetstuk van de Quetzalcoatl-tempel. Het absolute hoogtepunt van Teotihuancan is de Piramide del Sol. Deze piramide is met 63 meter een van de hoogste piramiden ter wereld en voorzien van brede trappen. De Weg der Doden loopt van het noorden naar het zuiden van Teotihuancan en is 40 meter breed en 2 kilometer lang. Ten noorden van de rivier ligt het monumentale gedeelte met vijf grote pleinen. Een andere piramide op het terrein is de Piramide de la Luna (piramide van de maan)aan het einde van de Weg der Doden. Op het terrein zijn verder nog twee musea: Museo de Sitio en Museo de la Pintura Mural. Teotihuancan is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. Op het terrein rijdt een treintje tussen de bezienswaardigheden.