alles over mexico

Baja california sur

Baja California Sur informatie en vakantie

Baja California Sur, het zuidelijke deel van het schiereiland, is te bereiken via de stad Mazatlan, op het Mexicaanse vasteland. Vanuit Amsterdam is Mazatlan, met een overstap in Mexico City te bereiken in 17 uur. Na aankomst in Mazatlan, vertrekt de nacht boot, om via de Golf van Californië, de volgende ochtend aan te komen in La Paz, Baja California Sur.

De beste reistijd voor Baja California Sur is gelijk aan heel Baja California en dat zijn de maanden februari tot en met april. In de juli en augustus kan in Baja California veel regen vallen, terwijl het in de lentemaanden relatief droog is. De gemiddelde dagtemperatuur in februari tot en met april is 27 graden Celsius.

isla Espiritu Santo is een eiland wat je gezien moet hebben. Het ligt vlakbij La Paz en een mooie excursie of dagtocht. Geniet van de zonsondergang na een dagje relaxen op het fraaie strand van Playa Tecolote ook in de buurt van de stad La Paz.

Loreto informatie en bezienswaardigheden

Aan de Golf van California ligt Loreto, een eeuwenoude havenstad. De afgelopen decennia is Loreto een aantrekkelijke toeristische bestemming geworden, door de ligging aan de helderblauwe zee en het warme klimaat. Het heldere en warme oceaan water van Loreto is de ideale plek om te snorkelen en te duiken.

Een aantal kilometer ten noorden van Loreto ligt Playa El Bajo. Aan dit strand zit La Picazon, een authentiek Mexicaans restaurant, gespecialiseerd in lokale gerechten. Een diner op het strand, met de ondergaande zon op de achtergrond, maakt dit restaurant perfect. Gerechten bereid door chef-kok Imelda Garcia zal menig bezoeker laten genieten. De prijs voor een gerecht begint vanaf 100 peso’s (€6).

La Paz informatie en bezienswaardigheden

Het zuidelijke deel van het schiereiland wordt aangeduid als het mooiste deel van Baja California. Dit deel is rijkelijk gevuld met mooie stranden aan beide kanten van de Grote Oceaan en de Golf van California. De grootste stad, en overigens ook de hoofdstad, van Baja California Sur is La Paz.

La Paz ligt relatief zuidelijk, aan de kant van de Golf van California. La Paz heeft een prachtige ligging, en kijkt uit over een helder blauwe watergloed. Enkele kilometers ten noorden van La Paz ligt Balandra Beach. Dit strand wordt beschrijven als 1 van de mooiste stranden van Mexico. Het water is sprankelend helder en ondiep, dat maakt het water zeer geschikt voor families met jonge kinderen. Alhoewel het een prachtige plek is om tot rust te komen, er moet wel uitgekeken worden voor pijlstaartroggen, aangezien deze in ondiep water kunnen zwemmen.

La Paz restaurant tips

Het Sunrise Cafe, gelegen in het Hotel El Moro, is de ideale plek om de dag te beginnen met een overheerlijk ontbijt. Tijdens zonsopkomst is het uitzicht prachtig over Golf van California. Het café serveert Amerikaanse en Mexicaanse gerechten.

Als de avond over La Paz valt, is Restaurant La Fonda een mooie plek om een hapje te nuttigen. Het restaurant beschikt over een grote patio, waar je heerlijk kan bij komen van een actieve dag. Jorge, de eigenaar van La Fonda, verwelkomt alle gasten persoonlijk bij binnen komst, er hangt hierdoor een geweldige sfeer. La Fonda serveert gerechten uit de Mexicaanse keuken. De prijs voor een gerecht ligt tussen de 50 en 100 peso’s (€3-€6).

La Paz accommodatie tips

Gelegen midden in het centrum van La Paz bevind zich de ‘’Leo’s Baja Oasis’’ accommodatie. De eigenaren van dit resort, dat bestaat uit een 3-kamer villa en een bungalow, zijn zeer gastvrij en bieden de toeristen die logeren een luxe accommodatie in Mexicaanse stijl. Als logee bied de eigenaar verschillende activiteiten en excursies aan, onder andere snorkelen en duiken, vliegvissen en zwemmen met zeeleeuwen. Een onvergetelijke ervaring.

Cabo San Lucas informatie en bezienswaardigheden

Op het zuidelijkste stukje van Baja California ligt ‘’Playa del Amor’’, oftewel het strand van de geliefden. Dit prachtige witte strand ligt tussen de rotsen, en is daarom alleen bereikbaar via een watertaxi. In de jachthaven van Cabo San Lucas zijn er vele watertaxi’s te vinden die toeristen voor 10 peso’s per persoon naar het strand brengen en weer ophalen op een afgesproken tijd. Met de watertaxi kunnen toeristen ook deelnemen aan een tour langs de rotsen, waarop vele rotsschilderingen te bezichtigen zijn.

Cabo San Lucas restaurant tips

Een bezoek aan Cabo San Lucas is niet compleet zonder een diner of lunch bij Maria Jimenez Restaurante Mexicano. Dit pittoreske restaurant ligt midden in het centrum van het stadje Cabo San Lucas. Maria Jimenez, eigenaresse en chef-kok, bereid de lekkerste gerechten uit de Mexicaanse keuken voor haar gasten. Het restaurantje is kleinschalig, 5 tafels binnen en 2 op het terras, reserveren is gewenst. De prijs voor een gerecht ligt tussen de 80 en 140 peso’s (€5-€9).