alles over mexico

Yucatan

Mexico-vakantie-snorkelen

Yucatan informatie en vakantie

Het schiereiland Yucatan is een van belangrijkste toeristische trekpleisters van Mexico. Cancun is de internationale luchthaven van de regio en direct ook een van de meest populaire vakantiebestemmingen van het land. Yucatan ligt in het Caribisch gebied in het zuidoosten van Mexico. Het is onder te verdelen in vijf gebieden: Chiapas, Tabasco, Campeche, Quintana Roo en Yucatan.

Het kustgebied van Cancun tot aan Tulum wordt in de reiswereld ook wel Riviera Maya genoemd. Niet voor niets want met de parelwitte zandstranden en het Maya rif een vakantiebestemming bij uitstek.

Yucatan Maya bezienswaardigheden

Verspreid over heel Yucatan liggen verschillende indrukwekkende en ook belangrijke archeologische vondsten van de Mayas. Chichen Itza is met de Kukulcan piramide de bekendste Maya tempel in het gebied, maar ook Coba, Edzna, Tulum en Uxmal zijn zeker een bezienswaardigheid. Vanuit Playa del Carmen is het naar Chichen Itza 214 kilometer en vanaf Cancun is de rit 178 kilometer rijden. Beide georganiseerde excursies vanuit de badplaatsen zijn dan ook echte dagtochten met een touringcar. Tulum is vanuit Playa del Carmen 63 kilometer en vanuit Cancun 131 kilometer en kun je combineren met een bezoek aan het ecopark Xel-Ha.

Yucatan eilanden en stranden

Rondom Yucatan liggen schitterende eilanden, vaak nog ongerept met prachtige zandstranden en koraalriffen. Cozumel is met een eigen luchthaven het bekendste en ook drukste eiland voor de kust van het schiereiland. Het eiland kenmerkt zich door witte zandstranden met wuivende palmbomen, luxe hotels en prachtige koraalriffen om te duiken en te snorkelen. De kleine zwembaaien zijn een paradijs voor duikers.

Isla Holbox heeft mooie en rustige zandstranden. Op het eiland vind je relaxte cottages aan het strand en kun je afhankelijk van het seizoen op excursie naar walvishaaien. Coco beach aan de noordzijde is het populairste strand op het eiland.

Isla Mujeres, het vrouweneiland, ligt niet ver van Cancun. Je kunt op eigen gelegenheid vanuit Playa del Carmen of Cancun het eilandje bezoeken. Op het eiland rijden geen autos en huur een golfkarretje om Isla Mujeres te ontdekken.

Isla Contoy is een beschermd natuurgebied. Je kunt overdag met bootjes naar het natuurparadijs en in de kleine baaitjes zie je bijvoorbeeld flamingos en andere vogelsoorten. Vergeet je snorkeluitrusting niet!

Stranden langs de Riviera Maya zijn eigenlijk allemaal fraai. Tulum met de Maya tempel is indrukwekkend en een strandwandeling langs het strand van Playa del Carmen is een aanrader.

Links over Yucatan