alles over mexico

Acapulco

Mexico-vakantie-Acapulco

Acapulco informatie en bezienswaardigheden

Acapulco is ongetwijfeld de beroemdste badplaats van Mexico. De stad heeft 550.000 inwoners en is reeds gesticht in 1528. Vele beroemdheden hebben hier hun vakanties doorgebracht. Inmiddels hebben zij hun vakanties en huizen in Cancun. De Baai van Acapulco is 11 kilometer lang, waarvan 7 kilometer strand (Zona dorada), en daaraan liggen veelal grote hotelketens en winkelcentra.

De Spanjaarden maakten van Acapulco in het verleden een bloeiende haven voor de handel met AziŽ. Na de onafhankelijkheid van Mexico werd de stad een beetje verwaarloosd. Echter in de jaren vijftig werd de stad ontdekt door de toeristen en maakte het de groei naar de welvaart.

Acapulco heeft een eigen internationale luchthaven (23 km ten oosten) en prachtige (gouden) zandstranden. Voor gezinnen is de luidruchtige badplaats waarschijnlijk niet de beste optie. Hou je van nachtleven dan zit je in Acapulco prima. Bezienswaardigheid in Acapulco zijn de klifduikers. Ze duiken van 25, 35 en 40 meter hoogte in de Grote Oceaan. Dagelijks kun je ze bezichtigen op 13, 19.15, 20.15, 21.15 en 22.15 uur.

In Acapulco is er de mogelijkheid om te zwemmen met Dolfijnen in het pretpark CICI Acapulco Magico. Een ander dagtochtje dat je kunt maken is naar de lagune van Coyuca op 12 kilometer ten noorden van de Zocalo.