alles over mexico

Guadalajara

Guadalajara - Kiosko Plaza de Armas

Guadalajara informatie en bezienswaardigheden

Guadalajara is de tweede stad van Mexico na Mexico-City. Het is een stad met veel culturele bezienswaardigheden als enkele meesterwerken van schilder Jose Clemente Orozco en koloniale arcades (portales), die oude pleinen en parken omgeven. Guadalajara heeft 1.600.000 inwoners en wordt gezien als een echte "Mexicaanse" stad. Hier vind je alle Mexicaanse tradities tequila, sombrero's en charros met hun grote snorren.

De stad ligt op 1590 meter boven de zeespiegel en heeft een eigen luchthaven. Guadalajara werd in 1539 gesticht door Nino de Guzman. Tegenwoordig is het een moderne stad met twee gezichten. Enerzijds de moderne kant, drukte en veel verkeer, anderzijds de culturele kant met het historische centrum met prachtige gebouwen en voetgangersstraatjes.

Bezienswaardigheden in de stad zijn de Kathedraal Metropolitana (1618) met haar twee blauw-gele torens in het historische centrum. Rondom de kathedraal is een groot voetgangersgebied wat leuk is om door te lopen. Zo krijg je snel een goede indruk van de stad. Het cultureel centrum is een andere bezienswaardigheid en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Voor een mooi souvenir kun je kijken in de ateliers en winkels in San Pedro Tlaquepque in een van de buitenwijken van Guadalajara. Helaas zijn de souvenirs, veelal van klei, wel wat prijzig. Bezienswaardig zijn verder het Palacio De Gobierno en het kerkhof Panteón de Belén.

De stad heeft drie voetbalclubs die uitkomen in de Mexicaanse competities. Las Chivas is de populairste en Mexicaanse. Deze club speelt alleen met spelers uit Mexico en weert spelers uit andere landen.