alles over mexico

Merida

Mexico-cultuur

Merida informatie en bezienswaardigheden

De hoofdstad van het schiereiland Yucatan heet Merida met 750.000 inwoners. Het historisch verleden is grotendeels gebruikt voor de bouw van huizen gebouwen. Merida is een moderne en drukke stad. Overigens een prima stek om excursies te ondernemen naar Celestun en Izamal.

Merida is gesticht in 1542 door El Mozo en staat op de plaats van de Maya-stad Tho. Overblijfselen van deze historische stad zijn nog sporadisch zeer verdeeld over Merida terug te vinden. De kathedraal van Merida (San Ildefonso) is gebouwd tussen 1561 en 1598, en is daarmee de oudste van Latijns-Amerika. De kerk heeft een mooie gevel en binnen staat het Cristo de las Ampollas beeld.

Bezienswaardigheden zijn het regeringspaleis met grote muurschilderingen, het paleis Casa de Montejo (16e eeuws) en Teatro Peon Contreras (20e eeuw) met mooie gevel en Italiaanse frescos. Merida heeft ook diverse musea (o.a. Museo de Historia Naturel en Museo de la Cuidad) die een bezoekje waard zijn zoals Museo de Antropologia e Hisoria met een mooie collectie Maya-objecten en opgravingen uit Yucatan en het Museo Macay met objecten van kunstenaars uit Yucatan. Geniet van een romantische tocht met een rijtuig door de stad en breng de avond door op het Plaza Hidalgo met restaurantjes, muzikanten en straathandelaren.

Merida heeft ook een kleine dierentuin (Centenario Zoo) met veelal inheemse dieren. De dierentuin is dagelijks geopend aan de Avenue Itzaes y Calle nr 59. Ook om te shoppen kun je Merida prima uit de voeten. De prijzen zijn in vergelijking met de badplaatsen Cancun en Playa del Carmen erg goedkoop.

Merida accommodaties en vakanties

Je kunt in Merida eenvoudig een slaapplaats vinden. Keuze van een goedkope kamer tot een luxe vijf sterren hotel. Zo boek je bijvoorbeeld al een 9 daagse rondreis langs Merida vanaf 999,-. De 16 daagse Grote Maya route is de meest populaire rondreis langs Merida op Yucatan. Je bezoekt zowel Mexico, Guatemala en Belize.

Links over Merida