alles over mexico

Riviera maya

Tulum Alles over mexico

Riviera Maya informatie en vakantie

De mooiste zandstranden van Mexico vind je aan de Riviera Maya. Deze riviera is een zeer geliefde vakantiebestemming en strekt zich uit van Cancun tot en met de Maya site van Tulum. Totale lengte bedraagt ongeveer 100 kilometer aan de oostkant van het Mexicaanse schiereiland Yucatan.

De bekendste badplaats langs de Riviera Maya is onbetwist Playa del Carmen. Voor de kust ligt het duikersparadijs van het eiland Cozumel. Andere vakantiebestemmingen langs de witte zandstranden van de Riviera Maya zijn Puerto Morelos, Playa Paraiso, Soliman Bay, Puerto Aventuras en Akumal. Vanaf Puerto Morelos tot aan Tulum wordt het gebied ook wel Quintana Roo genoemd.

Riviera Maya hotels

Het hele gebied van de Riviera Maya heeft de laatste tien jaar een flinke upgrade gekregen qua hotels en toerisme. Niet alleen Playacar, de hotelzone van Playa del Carmen, heeft de mooiste en meest luxueuze resorts van Yucatan. Verspreid over het gebied en meestal direct aan zee, met privť-strand vind je de grote all inclusive resorts van Iberostar en Hilton. Goedkopere hotels die zeer goed worden beoordeeld in de Riviera Maya zijn Posada Luna del Sur, Hotel Jashita, El Tukan en Cabanas la Luna.

Riviera Maya bezienswaardigheden en ontdekken

De Riviera Maya zijn op zichzelf al een bezienswaardigheid. Vooral iemand die nog niet eerder in het Caribisch gebied is geweest zal zijn ogen uitkijken. Hagelwitte zandstranden, wuivende palmbomen, schitterende hotels en nog rustige en verlaten stranden. Een heerlijke bestemming voor een lange strandwandeling, romantisch met de zonsondergang en ontspannend overdag.

In Puerto Morelos vind je de Jardin Botanico Dr. Alfredo Barrera Marin met diverse exotische soorten flora en fauna. Twintig kilometer ten noorden van Playa del Carmen ligt Tres Rios. Een schitterend en nog minder commercieel ecopark met ruim honderd verschillende diersoorten en een schitterend strand- en luiergedeelte met hangmatten. Beter dan de drukke en meer commerciŽle ecoparken van Xcaret en Xel-Ha. Andere bezienswaardigheid vind je op het strand van Puerto Morelos: "de scheve toren".

Een ander interessant ecopark is dat van Aktun Chen. De grotten en cenote van 10 tot 15 meter diep liggen in een groot regenwoud op een paar kilometer ten zuiden van Akumal. Bekijk hier de stalactieten en stalagmieten en je kunt Aktun Chen zelf bereiken met een huurauto, met het openbaar vervoer of met een georganiseerde excursie uit Akumal, Tulum of Playa del Carmen.

Hoogtepunt van de Riviera Maya zijn de Maya ruÔnes van Tulum. Ongeveer drie kilometer ten noorden van het gelijknamige vakantiedorp vind je de enige Maya tempel zo direct aan zee. Ook de Maya ruÔnes Coba verder landinwaarts zijn een bezoekje waard.

Riviera Maya stranden

De stranden aan de Riviera Maya behoren tot de mooiste van het land. Het witte zand schittert in de zon en vormt een fraai contrast met de turquoise zee. De stranden lopen bijna onderbroken langs de hele kustlijn en zijn op sommige delen breed en nog vrijwel ongerept. De zee is helder en vrijwel direct voor de kust zie je met een duikbril en snorkel de mooiste vissen en zwem je eenvoudig naar kleinere koraalriffen. Hoewel de zee vaak niet te snel afloopt kan de stroming gevaarlijk zijn en dus met kleine kinderen oppassen.

Toch zijn er twee stranden die nog net iets mooier zijn. Het zijn de zandstranden van Punta Maroma en Playa Paraiso.

Riviera Maya vakanties

De Riviera Maya heeft veel luxe resorts gelegen direct aan het hagelwitte strand en de azuurblauwe zee. Heerlijk relaxen kun je in het Sandos Caracol Eco Resort & Spa. Een vier sterren resort met verzorging op basis van 24 uur ultra all-inclusive. Het is het meest populaire hotel van de Riviera Maya, prima beoordeeld en bovendien niet duur. Het Grand Bahia Principe Coba hotel is een 4,5 sterren hotel met schitterende zwembaden. Het is een voordelige optie voor een vakantie naar de Riviera Maya inclusief vliegreis. Hier ga je ook niks te kort komen tijdens je vakantie met verzorging op basis van ultra all inclusive.

Links over Riviera maya