alles over mexico

Autoverhuur

Playa del carmen

Mexico informatie over het huren van een auto

Met de auto rijden in Mexico tijdens je vakantie is zeker een optie. De laatste jaren is het wegennet flink verbeterd, maar neem wel de nodige voorzorgsmaatregelen. Grote steden worden verbonden door goed onderhouden snelwegen (tol). Hierdoor worden de reistijden aanzienlijk korter. De oude niet tolwegen kun je dan beter vermijden, tenzij je natuurlijk op zoek bent naar de Mexicaanse cultuur.

In Mexico wordt net als in Nederland rechts gereden. Het is hier ook verboden om zonder de juiste papieren te reizen. De politie controleert hier eg streng op en de boetes zijn veelal hoger dan in Nederland. Zorg dus dat als je met je huurauto gaat rijden , je altijd de volgende documenten bij je hebt (of kopieŽn): geldige autovergunning, rijbewijs, paspoort, autohuurcontract, kentekenbewijs, geldige toeristenkaart en het verzekeringsbewijs.

De tolwegen zijn vrij duur, maar mede hierdoor ook zelden erg druk. Mexicanen kiezen veelal voor de gratis wegen. Op de snelwegen in Mexico mag je maximaal 110 km/h, de gewone wegen buiten de bebouwde kom 70 km/h en binnen de bebouwde kom 40 km/h. De afstanden zijn wel wat anders dan wij in Nederland en BelgiŽ gewend zijn. Een ritje van Cancun naar Acapulco is bijvoorbeeld 2061 km. Als je moet tanken kun je beter kiezen voor de groene benzinepompen in plaats van de rode benzinepompen. Het verschil is de prijs per liter brandstof.