alles over mexico

Inentingen

Mexico-klimaat-zonsondergang

Mexico inentingen en vaccinaties

Om naar Mexico te kunnen reizen is het raadzaam om vooraf, ruim voor je vertrekdatum, goed te kijken of er inentingen worden geadviseerd voor je vakantiebestemming. De aanbevolen inentingen zijn van veel factoren afhankelijk en niet alleen de plaats, maar ook het soort reis, de verblijfduur en de excursies die u onderneemt. Laat een persoonlijk advies maken door je huisarts of reisverpleegkundige voor de juiste vaccinaties, adviezen en medicijnen op basis van je eigen gezondheid en leeftijd.

Malaria

Malaria komt in Mexico voor in de het midden en zuiden van het land. Blijf je alleen in Playa del Carmen of Cancun dan is de kans op besmetting erg klein. Ga je hiervandaan op excursie of rondreis naar de regenwouden of Mayasteden bescherm je dan goed tegen insectenbeten. In sommige gevallen zijn malariatabletten nodig en leg je reisprogramma voor vertrek voor aan je huisarts.

DTP

Mocht je hiervoor nog geen inenting hebben gehad dan wordt dat aanbevolen alsnog te doen als je naar Mexico reist of op vakantie te gaan. Dit is een advies voor het hele land.

Buiktyfus

Deze ziekte komt ook voor in Mexico, maar zeker niet in alle gebieden. Het is raadzaam om geen water uit kranen te drinken, maar enkel uit verzegelde flessen. Let ook dat bijvoorbeeld ijsklontjes niet van kraanwater zijn gemaakt.

Hepatitus A

Mocht je hiervoor nog geen inenting hebben gehad dan wordt dat aanbevolen alsnog te doen als je naar Mexico reist of op vakantie te gaan. Dit is een advies voor het hele land.

Hepatitus B

Een inenting of vaccinatie tegen Hepatitus B voor Mexico is persoonlijk en dient vooraf met een huisarts of reizigersverpleegkundige te worden besproken.

Knokkelkoorts

Bescherm je tegen knokkelkoorts (Dengue) door je goed te beschermen tegen muggenbeten. Koop voor je op vakantie naar Mexico gaat een goed middel hier tegen als bijvoorbeeld Deet.

Rabies

Rabies komt voor in Mexico en kun je veelal voorkomen door contact met zoogdieren hier te vermijden.

Voor informatie en tips over inentingen en vaccinaties kun je het beste contact opnemen met je huisarts of een reisverpleegkundige. Kijk voor een actueel overzicht van voorkomende ziektes en preventiemaategelen op de site van het Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering