alles over mexico

Luchthavens

Vliegveld

Mexico informatie over de vliegvelden

In totaal kent Mexico 32 luchthavens en dat is gezien het oppervlakte van het land niet teveel. Mocht je het land in een kortere periode willen verkennen dan zijn de binnenlandse vluchten met AeroMexio en of Mexicana een uitkomst. Internationale luchthavens zijn die van Acapulco, Cancun, Guadalajara, Mexico-stad, Monterrey en Puerto Vallarta.

De grootste luchthaven van Mexico ligt 13 km ten oosten van Mexico-stad (Aeropuerto International Benito Juarez (MEX)). De hoofdterminal heeft liefst zes afdelingen, elk met een letter aangegeven en elk met winkels en voorzieningen. Vanuit Mexico-city kun je de luchthaven bereiken per bus (minimaal 1 uur en goedkoop), taxi (minimaal 1 uur) of de metro (45 minuten, goedkoop maar vaak erg druk).

De internationale luchthaven van Cancun (Cancun Aeropuerto International (CUN)) ligt 16 km ten zuiden van de gelijknamige stad. Het vliegveld heeft twee terminals: de hoofdterminal (voor binnenlandse en internationale vluchten) en de zuidterminal (voor charters en privejets). Tussen de twee terminals rijdt een gratis pendelbus.

Het vliegveld van de badplaats Acapulco (Acapulco's Aeropuerto International General Juan N. Alvarez (ACA)) ligt op 23 km ten oosten van de stad.

Puerto Vallarta's Aeropuerto International Ordaz (PVR) is de internationale luchthaven van de stad Puerto Vallarta. Het vliegveld ligt 6 km ten noorden van het centrum.

Guadalajara's Aeropuerto International Miguel Hidalgo y Costillo (GDL) ligt 20 km ten zuiden van de stad Guadalajara en heeft veelal internationale verbindingen met de Verenigde Staten, Canada en Cuba.

Monterrey's Aeropuerto Internacional General Mariano Escobedo (MTY) ligt 24 km ten noordoosten van de stad Monterrey. Er zijn hier twee terminals, verbonden per metro, met veelal binnenlandse vluchten.

Links over Luchthavens