alles over mexico

Reisinformatie

Merida de kathedraal van de stad in Mexico

Mexico informatie over reizen en reistijd

Om naar Mexico te kunnen reizen dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat minimaal zes maanden geldig is na de retourdatum. Vaccinaties zijn niet vereist, maar worden voor sommige gebieden wel aangeraden. Neem wel een goed middel tegen muggen mee, als DEET. In vrijwel geheel Mexico is het zeven uur vroeger dan in Nederland en Belgie. Echter in Baja California en Puerto Vallarta zelfs 8 of 9 uur. De vliegtijd vanaf Amsterdam of Brussel is veelal tussen de 10 en 14 uur afhankelijk van de bestemming in Mexico. In Mexico betaal je met de Mexicaanse peso ($), maar in veel toeristische gebieden kun je ook uit de voeten met de euro of US$.

Je kunt Mexico het gehele jaar door bezoeken echter dien je wel rekening te houden met de verschillende klimaten. Over het elgemeen kent Mexico twee seizoenen: het droge seizoen van november tot april en het regenseizoen van mei tot oktober. Het schiereiland Yucatan met Cancun en Playa del Carmen kun je het beste bezoeken in het droge seizoen. Het regenseizoen is hier erg warm, met korte hevige regenbuien en kans op een orkaan.

De zeetemperatuur is rondom Mexico eigenlijk het gehele jaar erg aangenaam. De Caribische Zee is in februari gemiddeld 24 graden en in augustus 30 graden. De Grote of Stille Oceaan (Pacific) is in februari gemiddeld 27 graden en in augustus 29 graden. De Caribische zee is meer geschikt voor kinderen. Het water is veelal helder en loopt vrij geleidelijk af. Ook de stranden zijn hier fraaier.

Vergeet geen zonnebrandcreme met een hoge factor mee te nemen naar Mexico. De zon is hier veel scherper en voor je het weet verbrand je. Neem van de medicijnen die je eventueel gebruikt voldoende mee (ook anti-conceptie) en daarbij de bijsluiter. Het Mexicaanse electriciteitsnetwerk werkt op 110 volt met stopcontacten van het Amerikaanse formaat zijn. Denk eraan dus een adapter mee te nemen voor het opladen van je telefoon, digitale camera of laptop.

Links over Reisinformatie