alles over mexico

Rondreizen

Mexico-hotspots-Maya

Rondreizen door Mexico

Mexico is een groot land en eigenlijk niet in één vakantie helemaal te bezichtigen. Naast bekende vakantiebestemmingen als Cancun, Playa del Carmen en Puerto Vallarta, waar toeristen vaak de hele vakantie op 1 plek blijven, kun je in Mexico ook prima rondreizen. Een rondreis door Mexico kun je zelf maken door helemaal op de bonnefooi te gaan, of door georganiseerd in een kleine of grote groep te reizen. Ook kun je tegenwoordig eenvoudig je eigen individuele rondreis op maat laten samenstellen, door in Nederland bij een touroperator je eigen reis te laten boeken.

Als je individueel wilt rondreizen, kun je kiezen voor een reis per openbaar vervoer, of een fly-drive waarbij je zelf rondreist per huurauto. Dit is niet overal mogelijk, maar vooral in Yucatan de meest ideale vorm van rondreizen als je veel individuele vrijheid wenst!

Rondreizen mogelijkheden

In Mexico zijn er veel verschillende mogelijkheden voor een rondreis. De routes zijn veelal gebaseerd op themas, en afhankelijk van hoe lang je de tijd hebt en welk gebied in Mexico je wilt bezoeken.

In Yucatan kun je een rondreis maken langs diverse Mayatempels en Mayasteden, en je kunt hier vandaan ook eenvoudig naar Palenque en de grens met Guatamala. De wegen zijn hier goed en de afstanden zijn overzichtelijk, dus in Yucatan wordt meestal per eigen huurauto rondgereisd. Let dan wel op de topes, dit zijn venijnige verkeersdrempels die in elk dorp zijn aangelegd! De meeste rondreizen eindigen met een paar dagen aan een van de heerlijke stranden van de Riviera Maya!

Vanuit Mexico-Stad kun je een rondreis door het Indiaanse westen van Mexico maken, waarbij je door de bergen reist en veel Indianendorpen en oude koloniale steden als San Cristobal en Oaxaca zult bezoeken. Als je echt veel tijd hebt, kun je de Maya-route volgen, deze route verbindt de belangrijke archeologische Mayasites met elkaar! Je moet dan wel de grens over: van het zuidelijke deel van Mexico via Guatemala en Belize naar Honduras. De bekendste Maya-sites zijn Chichen Itza, Uxmal, Tulum en Palenque in Mexico, Tikal in Guatemala en Copan in Honduras.

Links over Rondreizen