alles over mexico

Xcaret

Xcaret natuurpark Mexico

Xcaret informatie en tips

Xcaret is een nationaal natuurpark ten zuiden van Playa del Carmen in Mexico. Het park ligt ongeveer 10 á 15 minuutjes van Playa del Carmen vandaan. In het park bevindt zich natuur, stranden, rivieren en dieren maar ook winkeltjes, restaurant en er vinden vele spectaculaire shows plaats. Het park is erg groot en divers waardoor je er de hele dag kunt vertoeven. Jong en oud zullen zich hier vermaken. Er is voor ieder wat wils.

Xcaret attracties

Een van de activiteiten in Xcaret is het maken van een natuurwandeling door het park met meer dan 100 verschillende tropische planten. Je kunt een wandeling maken door de vlindertuin Butterfly Pavilion. In deze vlindertuin zijn meer dan 5000 vlinders te zien en het park raad je aan om een bezoek te brengen in de ochtend. In de ochtend zijn de vlinders het actiefst.

In het vogelreservaat van Xcaret heb je de kans om exotische vogels die met uitsterven zijn bedreigd te bewonderen in een natuurlijke omgeving. Je vindt er 24 verschillende vogels waaronder papegaai soorten, de toekan en flamingo’s. In het zee aquarium kun je de tropische onderwaterwereld van de Caribische zee bekijken. Je vindt hier koraalriffen met veel verschillende vissoorten maar ook de grotere zee organismen zoals haaien en roggen!

Je kunt in Xcaret snorkelen en zwemmen in de ondergrondse rivieren van het park. Je zwemt of snorkelt door grotten en geheime gangen en kunt daarna lekker relaxen in een van de hangmatten op het parelwitte strand met de heldere turquoise zee. Xcaret heeft verschillende diersoorten die je kunt bewonderen als Mexicaanse herten. Er is een vleermuizengrot, eilanden waar zich poema’s en jaguars bevinden, zeekoeien en apen. Het park is niet te vergelijken met een dierentuin in Nederland. Het is een eco- thema park waar de dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving leven met de ruimte.

Als optionele activiteiten kun je met dolfijnen, haaien of roggen zwemmen tegen betaling, deze zitten dus niet bij de entree prijs. Het zwemmen met dolfijnen is een aanrader. De dieren bevinden zich in zee bassins en het is een unieke ervaring om contact te hebben met de dolfijnen. Wil je meer spanning opzoeken is het zwemmen met de haaien een aanrader. Daarnaast kun je nog verschillende snorkel en duik activiteiten ondernemen tegen een betaling.

Wie geïnteresseerd is in de Maya cultuur komt hier zeker aan zijn trekken. Door heel het park vindt je Maya overblijfselen zoals oude tempels en eeuwen oude Maya ruines. Er is een Maya dorp nagebouwd met een Maya begraafplaats als eer aan het volk.

Er zijn verschillende shows gedurende de dag bij Xcaret. Een absolute aanrader is de avond show om 7 uur. Dit is een muzikale show over de geschiedenis van Mexico en de Maya cultuur. Aan deze show doen maarliefst 300 artiesten mee en het is dan ook een zeer spectaculaire show.

Vervoer naar Xcaret

Vanuit de hotels kun je een excursie boeken naar Xcaret en wordt je vervoerd met typische bussen met reisleiding naar het park. Het is aan te raden om een taxi te nemen naar Xcaret dan dat je kiest voor de excursie met vervoer. Met de taxi ben je vanuit Playa del Carmen in ongeveer 10 minuten bij Xcaret en de kosten voor de taxirit rond de 12 dollar. Met de excursie inclusief vervoer komt het vaak voor dat de bus gasten van meerdere hotels moet ophalen voordat hij richting het park vertrekt. Met eigen vervoer of een taxi bespaar je tijd en geld. Zo is de prijs van het vervoer inclusief entree tot het park ongeveer 116 dollar.

Xcaret entree

De entree prijzen voor het park liggen aan de hoge kant. Het park heeft echter de faciliteiten en attracties van meerder parken in één waardoor dit het enige park is dat je zou hoeven bezoeken!

De entree prijs voor het park is 90 dollar voor alleen de toegang tot het park. Er zijn verschillende tickets zoals tour tickets inclusief entree en vervoer naar het park en een plus ticket, entree inclusief een lunch buffet en onbeperkt drinken in het restaurant. Het is aan te raden om een Xcaret plus ticket te nemen. Hierbij is een lunch inbegrepen bij een van de vijf verschillende restaurants en onbeperkt drinken, dit hoef je dus niet mee te dragen in je tas of drinken te kopen. Ook heb je een apart gedeelte waar zich kluisjes en kleedkamers bevinden. Dit Xcaret plus ticket kost 116 dollar. Voor alle tickets geld een toegang van half 9 ‘s morgens tot half 10 ‘s avonds.