alles over mexico

Hotspots

Mexico-natuur-cenote

Mexico bezienswaardigheden en hotspots

Mexico is een veelzijdig land met een rijke cultuur, natuur en vol bezienswaardigheden. Niet alleen culturele trekpleisters als Mayatempels, maar ook de tropische regenwouden, het Palancar koraalrif bij de Rivera Maya en Mexico-City zijn bezienswaardig. Mexico heeft voor elk wat wils en jaarlijks trekt het land in Midden Amerika ook miljoenen reizigers met verschillende vakantiedoelstellingen en interessegebieden van over de hele wereld. De trekpleisters van Mexico liggen verspreid over het land en je kunt ze niet allemaal in een vakantie bezichtigen en bezoeken. Daarvoor is het land te groot en is de infrastructuur niet goed genoeg. Het is dan ook daarom dat veel toeristen terugkomen naar Mexico voor een volgende vakantie.

Mayatempels

De tempels van Maya's liggen verspreid over Mexico en zijn vrijwel allemaal te bezichtigen en te bezoeken. In Yucatan vind je de meest bezochte Mayastad Chichen Itza, maar ook de tempel van Coba, de tempel aan zee van Tulum en het indrukwekkende Uxmal zijn een bezoekje waard. Schiet onvergetelijke vakantiefoto's en ervaar de cultuur van de Maya's.

Palenque is een verborgen maar erg fraaie Mayastad in regenwouden in het zuiden van Mexico. Vanuit diverse badplaatsen op Yucatan kun je hier meerdaagse excursies per bus of vliegtuig ondernemen. Een andere bijzondere Mayastad is die van Teotihuancan met de tempel van de zon. Deze tempel kun je bezoeken in combinatie met een verblijf in Mexico-City op 40 kilometer afstand.

Duiken en snorkelen

De wateren rondom Mexico zijn zeer geschikt om te duiken en te snorkelen. Voor de kust van de Riviera Maya ligt Palancar een van de mooiste koraalriffen ter wereld. Het is dan ook niet voor niets dat je in Playa del Carmen en Cancun veel duik- en snorkelexcursies kunt maken. Naar het eiland Cozumel en Isla Mujeres kun je zelf vanuit Cancun of Playa del Carmen een dagtocht maken en de schitterende onderwaterwereld van Yucatan ervaren. Ook bij Puerto Vallarta aan de noodwestkust van Mexico kun je prima duiken en snorkelen. Het zeewater van de Grote Oceaan is vaak minder helder en oogt minder blauw, maar ook hier kom je veel tropische vissoorten, zeeschildpadden en manta's tegen.

Culturele bezienswaardigheden

In Mexico-City staat het het meest fascinerende museum ter wereld en meer dan een bezoek waard. Veel vondsten uit de rijke geschiedenis van Mexico staan hier tentoongesteld en trek voor een bezoek aan dit museum een hele dag uit. Diverse locaties staan in Mexico op de werelderfgoederenlijst waaronder de hoofdstad van de gelijknamige staat Oaxaca dat in 1987 aan de Unesco lijst is toegevoegd. De stad dankt zijn opname aan het unieke karakter en eigen architectuur. Het milde en aangename klimaat zijn een bijkomstigheid. Tula is een archeologische vindplaats op 45 minuten van Mexico-City en prima te combineren met een verblijf aan de hoofdstad van Mexico en een bezoek aan de Mayastad Teotihuancan. Tula is wereldberoemd om de diverse vijf meter hoge mannenbeelden.