alles over mexico

Vakanties

Mexico-vakantie-snorkelen

Mexico vakantie en reizen

Mexico bereik je het snelste en gemakkelijkste per vliegtuig. Vanuit Nederland en Belgi� vertrekken directe vluchten naar Mexico-stad, Cancun en Puerto Vallarta. Als je Mexico weer verlaat moet je ter plekke een vertrekbelasting betalen. Binnen Mexico kun je gebruik maken van binnenlandse vluchten, de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen van Mexico zijn AeroMexico en Mexicana. In totaal heeft Mexico 32 luchthavens. Vliegtickets naar Mexico City of Cancun zijn er online genoeg te vinden.

Reizen in Mexico is ondanks de enorme grootte van het land niet erg ingewikkeld. Binnenlandse vluchten genieten de voorkeur als het gaat om gemak en snelheid. Als je meer tijd hebt kun je gebruik maken van het redelijke wegennet of de goede busverbindingen. Een rit in de bus kan soms een paar dagen duren door de grote afstand. Wil je zelf Mexico ontdekken dan kun je natuurlijk reizen met een huurauto. Mexico kent tolwegen, deze bekorten de reistijd aanzienlijk, en het rijden in de grote steden is niet echt een pretje. Per trein kun je Mexico niet goed ontdekken, er is niet echt een treinennetwerk. Mexico kent slechts een paar spoorlijnen, die niet echt op toeristen zijn gericht. De treinrit door de Copper Canyon is hierop een uitzondering!

In de grotere badplaatsen als Cancun, Playa del Carmen, Acapulco en Puerto Vallarta vind je veel luxe all-inclusive resorts. De resorts liggen vaak direct aan het strand en de zee en net even buiten het centrum in een speciale hotelzone. Bij Playa del Carmen heet de hotelzone Playacar voor vakantie Mexico en bij Cancun wordt deze gewoon de hotelzone genoemd. Er is bijna altijd een groot aanbod in last minute vakanties naar Yucatan, de Pacifische kust en Puerto Vallarta.

Bereid je goed voor als je naar Mexico op vakantie gaat en kom zo dus niet voor verrassingen te staan. Bijvoorbeeld het elektriciteitsnetwerk is 110 volt in plaats van de 220 volt die wij in Nederland en Belgi� hebben. Neem dus een speciale verloopstekker mee om je mobiele telefoon, tablet, fotocamera of elektrische tandenborstel ter plaatse op te laden.

Je mobiele telefoon moet werken op het lokale netwerk, en de kosten op je Nederlandse abonnement kunnen enorm oplopen! Let op dat je �roaming� uitzet, anders maak je constant automatisch verbinding met internet op je telefoon! Het is verstandig om in Mexico een lokale Prepaid SIM kaart aan te schaffen, want bellen in Mexico wordt dan stukken goedkoper dan wanneer je gebruik maakt van je Nederlandse abonnement.

Om naar Mexico te bellen draai je het landnummer +52 en je kunt in Mexico met de Mexicaanse Peso betalen. In de toeristische gebieden is de Amerikaanse Dollar of de euro ook een munteenheid die vaak wordt geaccepteerd. Je kunt in Mexico vrijwel overal probleemloos pinnen.

De zonkracht is in Mexico vaak hoger dan in Nederland en kracht 9 of 10 is, zeker in de toeristische gebieden, eerder regelmaat dan uitzondering. Dit betekent dat je snel kunt verbranden en een goede zonnebescherming is dan ook een must. Smeer je regelmatig in met een goed verzorgende zonnebrandcr�me met een hoge beschermingsfactor en probeer de zon tussen 11.00 en 16.00 uur zoveel mogelijk te mijden.

Mexico rondreis

Om heel Mexico te ontdekken kom je aan ��n vakantie van een paar weken echt tijd te kort. Het land is groot en veelzijdig, reizen vergt veel tijd en kilometers. De meeste reizigers bepreken zich tijdens hun vakantie tot een bepaald gedeelte van Mexico!

Je kunt ervoor kiezen om individueel te reizen, of een groepsrondreis te maken. Groepsrondreizen door Mexico kun je vanuit Nederland georganiseerd regelen in kleine of grote groepen en vliegtickets naar Mexico kun je online makkelijk vinden. Een rondreis duurt vaak veertien tot twintig dagen, afhankelijk van het tempo van de rondreis, de bezienswaardigheden en het gebied dat je bezoekt in Mexico. Als je individueel wilt reizen, kun je backpacken en alles ter plaatse regelen, of je kunt je eigen reis op maat in Nederland vast laten regelen. Hiervoor zijn verschillende aanbieders die met losse bouwstenen werken.

Mexico Fly-Drives

Een Fly-Drive naar Mexico is een ideale manier om zelf in je eigen tempo het land te ontdekken. Naast strandvakanties is dit de meest gemaakte reisvorm in Mexico. Je hebt veen vrijheid en kunt stoppen waar en wanneer je zelf wilt. Vliegen vanuit Nederland kan naar meerdere luchthavens verspreid over het land. Van Mexico-City tot Cancun.

Mexico al inclusive vakanties

Veel hotels op het schiereiland Yucatan en de Riviera Maya zijn luxe resorts met grote zwembaden. Ze liggen direct aan zee en soms zelfs in een aparte hotelzone zoals in Cancun en Playa del Carmen. Een 9 daagse vakantie naar Playa del Carmen is er inclusief vlucht vanaf 599,-.

Links over Vakanties