alles over mexico

Steden en badplaatsen

Mexico-vakantie-Cozumel

Mexico steden en badplaatsen

Mexico heeft diverse grote steden verspreid over het land. Centraal ligt Mexico-City als een van de grootste steden ter wereld. Helaas tegelijkertijd ook een van de meest vervuilde steden ter wereld. Deze wereldstad is voorzien van alle vervoersmiddelen die een grote stad dient te hebben met o.a. een eigen metronetwerk. Tweede stad van Mexico is Guadalajara in het midden-westen van het land. Hier wonen meer dan 1 miljoen Mexicanen. De stad Cancun op het schiereiland Yucatan is groot geworden door de opbouw van het toerisme.

Naast Cancun, zijn ook Acapulco, Puerto Vallarta en Playa Del Carmen belangrijke en bekende internationale badplaatsen in Mexico. Minder toeristische badplaatsen zijn bijvoorbeeld Isla Holbox ten noordoosten van Cancun en Tulum ten zuiden van Playa del Carmen aan de Caribische Zee.

Grote andere steden zijn Monterrey en Merida. Deze laatste is de hoofdstad van Yucatan en is een prima vertrekpunt voor een reis langs de Maya ruines in Mexico.

Veel Mexicanen wonen in de steden en of in de buurt van de badplaatsen. Hier valt namelijk het meeste te verdienen. Op het platteland heerst vaak armoede. Baja California is geliefd bij de Mexicanen zelf en in opkomst als toeristische trekpleister.

Links over Steden en badplaatsen