alles over mexico

Algemeen

Mexico-stad-night

Mexico algemene informatie

Mexico heeft een oppervlakte van 1.967.183 km2 en is daarmee het op een na grootste land van Latijns-Amerika. Alleen BraziliŽ is groter. In totaal heeft Mexico 31 verschillende staten en 1 federaal district (Mexico D.F.). Het totaal aantal inwoners bedraagt ongeveer 104 miljoen, waarvan 24 miljoen in Mexico-stad.

Het noordelijke deel van Mexico is laag, droog dun bevolkt en grenst aan de Verenigde Staten. Het midden en zuiden van Mexico zijn hoger gelegen gebieden met de vulkanen Orizabo (5760m), Popocatepetl (5452m) en Iztaccihuati (5286m). In het oosten ligt het onder toeristen populaire schiereiland Yucatan (Cancun en Playa del Carmen). Mexico grenst aan de Golf van Mexico (oost), Caribische Zee (oost) en de Stille of Grote Oceaan (west). Angrenzende landen zijn Belize, Guatemala en de Verenigde Staten.

De grootste lengte (noord-zuid) is 1363 km en de grootste breedte (oost-west) is 1920 km. Het grootste meer van Mexico heet Laguna de Chapala en de langste rivier van het land Rio Bravo del Norte (Rio Grande). Mexico wordt ook wel het land van de drie culturen genoemd. Het land is reusachtig groot, vol tegenstrijdigheden en enorm fascinerend. Het is beslist meer dan een bezoekje waard.